Álláshalmozásért méltatlansági eljárást kezdeményeznek Keszthely fideszes polgármestere és alpolgármestere ellen

POLITIKA
2022 január 26., 15:21
comments 3

A keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület összeférhetetlenség megállapítására irányuló eljárást indított Nagy Bálint polgármester és Vozár Péterné alpolgármester ellen, mert évekig különböző gazdasági társaságok felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjaiként díjazást kaptak, amit tilt az önkormányzati törvény – írja a 24.hu.

photo_camera Forrás: Nagy Bálint/Facebook

A politikusok azután mondtak le a céges megbízásaikról, hogy a lap rákérdezett az összeférhetetlenségre. Az egyesület két éve levelez hivatalokkal, és törvénymódosítás is volt, és ha megállapítják az összeférhetetlenséget, az méltatlansági eljárást is vonhat maga után.

Molnár Tibor, a képviselő-testület ellenzéki tagja azt mondta, a méltatlansági eljárás indításáról a KÉVE január elején sajtótájékoztatót is összehívott, de arra a városi lap és a helyi televízió sem ment el. A KESMA-hoz tartozó megyei napilap, a Zalai Hírlap újságírója Molnár szerint érdeklődött, és egy hírt is írt az ügyről, de az nem jelent meg.

Nagy Bálintot a Fidesz az áprilisi választáson képviselőjelöltként indítja Zala megye 2. számú választókerületében, és ha megválasztják, döntenie kell: az országgyűlésben képviselőként vagy polgármesterként szeretné-e folytatni. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.