Álláshalmozásért méltatlansági eljárást kezdeményeznek Keszthely fideszes polgármestere és alpolgármestere ellen

POLITIKA
2022 január 26., 15:21
comments 3

A keszthelyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület összeférhetetlenség megállapítására irányuló eljárást indított Nagy Bálint polgármester és Vozár Péterné alpolgármester ellen, mert évekig különböző gazdasági társaságok felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjaiként díjazást kaptak, amit tilt az önkormányzati törvény – írja a 24.hu.

photo_camera Forrás: Nagy Bálint/Facebook

A politikusok azután mondtak le a céges megbízásaikról, hogy a lap rákérdezett az összeférhetetlenségre. Az egyesület két éve levelez hivatalokkal, és törvénymódosítás is volt, és ha megállapítják az összeférhetetlenséget, az méltatlansági eljárást is vonhat maga után.

Molnár Tibor, a képviselő-testület ellenzéki tagja azt mondta, a méltatlansági eljárás indításáról a KÉVE január elején sajtótájékoztatót is összehívott, de arra a városi lap és a helyi televízió sem ment el. A KESMA-hoz tartozó megyei napilap, a Zalai Hírlap újságírója Molnár szerint érdeklődött, és egy hírt is írt az ügyről, de az nem jelent meg.

Nagy Bálintot a Fidesz az áprilisi választáson képviselőjelöltként indítja Zala megye 2. számú választókerületében, és ha megválasztják, döntenie kell: az országgyűlésben képviselőként vagy polgármesterként szeretné-e folytatni. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt