Bírósági megrovást kapott egy férfi, mert azt írta a volt főnökéről a Facebookon, hogy nem szeret fizetni

INTERNET
2022 január 26., 13:41
comments 1

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a hatvanas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2019 szeptemberében, miután felmondott a munkahelyén, az egyik közösségi oldalon azt írta volt főnökéről, hogy „fizetni nem szeret, csak ígér”, ezért „csak az jelentkezzen” a cég álláshirdetésére, „akinek sok pénze van”. A bíróság közleménye szerint bérvitájuk sosem volt egymással.

A cég ügyvezetői magánvádas büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. A Szolnoki Járásbíróság több tárgyalást tartott az ügyben, és az utolsón, 2021. szeptember 29-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű férfit, aki bár elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tagadta bűnösségét, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért megrovásban részesítette, és a magánvádló jogi képviselőjének 130 ezer forint összegű munkadíja mint bűnügyi költség viselésére kötelezte.

A magánvádló tudomásul vette az ítéletet. A vádlott is tudomásul vette az alkalmazott intézkedést, az ítélet, őt bűnügyi költség megfizetésére kötelező rendelkezése ellen azonban fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés után a Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a vádlottat már csak 70 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. (Bíróság.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.