Pécsen is közcél, hogy nyereséges legyen a helyi NER-lovag luxusszállodája

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 26., szerda 16:09
7

A 37 éves Czéh-Tóth Márk 2017-től lett megkerülhetetlen szereplő a pécsi turizmusban: a Tiborcz István barátjaként, üzlettársaként és számos helyi trafik-koncesszió birtokosaként emlegetett jogász-vállalkozó érdekeltségébe tartozó Hotel Nick Kft. mindössze 120 millió forintért vette meg az önkormányzati vagyonkezelőtől a lestrapált állapotú, de a pécsi főtértől csak néhány méterre lévő Aranyhajó hotelt. Pécs akkori fideszes polgármestere, Páva Zsolt lemondott a város elővásárlási jogáról.

2020 januárjában egy másik nagy és hasonlóan leharcolt hotelt vett meg Czéh-Tóth Márk másik, Hotel Palatinus Kft. nevű cége. A Palatinus Grand Hotel éppen az Aranyhajó mellett található, és a Danubius Zrt.-től vásárolta Czéh-Tóth. Remek volt az időzítés: az Orbán-kormány 2017-ben hirdette meg a Kisfaludy-pályázatokat, amelyek keretében a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vissza nem térítendő állami támogatásokkal szórta meg a szerencsés vállalkozókat.

Az Aranyhajó hotel felújítása már a befejező szakaszában van, a felújítás költségeit pedig jelentős részben közpénzből fedezték.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt