35 millió forintos kormányzati támogatást kapott az ellenzéki összefogás szolnoki jelöltje, hogy rendbe tegye a panzióját

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 november 3., szerda 5:23
16

Mostantól nem lehet olyat állítani, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program forrásaiból csak a kormánynak kedves vállalkozók kapnak vissza nem térítendő állami támogatást. A szerencsés nyertesek 2021-es listáján ugyanis – amelyet itt lehet végigböngészni az MTÜ oldalán – felbukkant a Trojka-Szolnok Kereskedelmi Kft.: a cég 35 millió forintot kapott szálláshely-fejlesztésre.

A Trojka-Szolnok többségi tulajdonosa Sziráki Pál, aki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első választókerületben nagy fölénnyel nyerte szeptember végén az ellenzéki előválasztást. Sziráki 4092 szavazatot kapott, míg a második Tóth Áronnak (LMP) be kellett érnie 1175-tel. A politikus elvileg függetlenként indult az előválasztáson, de a DK, a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt mögé.

A 35 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nem pályázati pénz – az MTÜ-nél idén olyan nincs –, hanem úgynevezett egyedi döntés alapján kiosztott támogatás. Tehát Sziráki Pál cégének egyedileg kellett kérelmeznie a támogatást, az MTÜ pedig ismeretlen kritériumok alapján odaítélte neki a 35 millió forintot.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt