A Múzeum körúton fogták el egy német bűnszervezet tagját, akihez Európa egyik legnagyobb drogfogása köthető

bűnügy
2022 január 27., 08:49
comments 2

Szerda délután Budapesten, egy Múzeum körúti házban fogták el a német állampolgárságú N. A. H.-t, aki a német hatóságok szerint annak a bűnszervezetnek volt a tagja, akik konténerszállító hajókon csempészték be tonnaszámra a kokaint Dél-Amerikából Németországba.

A férfi nevét összefüggésbe hozták Európa egyik legnagyobb drogfogásával is: a német rendőrség 2021. február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben. N.A.H. akkor megszökött, és csak nemrég derült ki, hogy Magyarországon bujkálhat.

link Forrás

Mivel a férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, ezért elfogásához a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. N. A H. kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.