Bikinis képeket kért egy olasz cég a recepciósnak jelentkező nőktől

január 27., csütörtök 20:10
1

Vizsgálatot indított az olasz munkaügyi minisztérium egy nápolyi biztonsági cég ellen, amelyik 30 év alatti nőket keresett recepciós állásra, és a jelentkezőktől elvárta, hogy fürdőruhás képet is küldjenek magukról.

A munkáért, amihez a folyékony angol és a saját autó mellé attraktív megjelenést is elvártak, csak havi 500 eurót (~ 178 ezer forint) fizettek volna. A botrányt keltő fürdőruhás mondatot később törölték a hirdetésből, de akkora az erről készült képernyőfelvétel már terjedni kezdett az interneten.

A hirdetést feladó cég a botrány után elismerte, hogy a fürdőruhás követelmény helytelen volt, majd az egész balhét egy tapasztalatlan munkatársra fogták, aki nem tudta, mi az a nemek közti egyenlőség.

Chiara Marciani, Nápoly munkaügyi tanácsnoka szerint a hirdetés több szempontból is botrányos. Egyrészt azért, mert 30 alatti nőket keresnek, másrészt mert a fizetés nincs arányban az elvárásokkal. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt