Bikinis képeket kért egy olasz cég a recepciósnak jelentkező nőktől

külföld
2022 január 27., 20:10
comments 1

Vizsgálatot indított az olasz munkaügyi minisztérium egy nápolyi biztonsági cég ellen, amelyik 30 év alatti nőket keresett recepciós állásra, és a jelentkezőktől elvárta, hogy fürdőruhás képet is küldjenek magukról.

A munkáért, amihez a folyékony angol és a saját autó mellé attraktív megjelenést is elvártak, csak havi 500 eurót (~ 178 ezer forint) fizettek volna. A botrányt keltő fürdőruhás mondatot később törölték a hirdetésből, de akkora az erről készült képernyőfelvétel már terjedni kezdett az interneten.

A hirdetést feladó cég a botrány után elismerte, hogy a fürdőruhás követelmény helytelen volt, majd az egész balhét egy tapasztalatlan munkatársra fogták, aki nem tudta, mi az a nemek közti egyenlőség.

Chiara Marciani, Nápoly munkaügyi tanácsnoka szerint a hirdetés több szempontból is botrányos. Egyrészt azért, mert 30 alatti nőket keresnek, másrészt mert a fizetés nincs arányban az elvárásokkal. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.