Csak februárban zárulhat le a vizsgálat, amit a Pécsi Tudományegyetemen indítottak a korrupt vizsgáztatás miatt

bűnügy
2022 január 27., 06:03
comments 5

Bár Szegeden és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen villámgyorsan lezárták a vizsgálatot, Pécsen ad hoc bizottság vizsgálja a 444.hu által feltár Völner-ügy egyik szálát, mely szerint a jogi karon többeknek valós tudás nélkül, akár jelenlétük hiányában is elintézték a vizsgát - írja a Népszava.

Ilyen vizsgát „varázsoltak” többek közt Völner Pál rokonának és Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének is. Ezek a megvarázsolt vizsgák a gyanú szerint a Szegedi Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a PTE-n is zajlottak.

A Népszavának a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila adott tájékoztatást, eszerint ők inkább alaposak, mint gyorsak szeretnének lenni, így akár február közepéig tarthat a vizsgálat. Miseta azt mondta, a lehallgatási anyagban említett személyekkel már beszélt a bizottság, de azt nem részletezte, hogy pontosan mire jutottak. Azt, hogy pontosan hány tanár vett részt a szabálytalan vizsgáztatásokban, jelenleg is vizsgálják. A vizsgálat eredményét a bizottság a rektornak adja majd át.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.