Kilenc órán át senki sem segített a földön fekvő férfinak Párizsban, megfagyott

január 28., péntek 20:03
12

Megdöbbentette a francia közvéleményt a 85 éves fotós, René Robert halála. A férfi ugyanis azért halt meg, mert miután megcsúszott és elesett az utcán, kilenc órán keresztül feküdt a földön anélkül, hogy bárki a segítségére sietett volna. Végül egy hajléktalan férfi hívta ki a mentőket, de addigra már annyira kihűlt Robert teste a hideg földön, hogy nem lehetett rajta segíteni. A tragikus baleset egy forgalmas környéken történt, ahol sok hajléktalan alszik az utcán.

René Robert egy 2018-as interjúban Fotó: FlamencoPhil / Youtube

A svájci születésű fotóművész a flamenco legnagyobb művészeiről készített képeivel vált ismertté. Tragikus halálát követően barátja, Michel Mompontet azt mondta egy tévéműsorban: „a közönyösség ölte meg”. Arról is beszélt, hogy az eset önvizsgálatra késztette, mert korábban valószínűleg ő is elfordította volna a fejét.

„Ha ez a szörnyű halál szolgálhat bármilyen célt, az az lenne: amikor egy ember fekszik a járdán, nézzük meg, hogy van – bármennyire is elfoglaltak vagyunk. Álljunk meg egy pillanatra” - mondta.

A fotós halála vitát gerjesztett Franciaországban az állampolgári felelősségről és az alapvető emberi tisztességről is, számos lap címlapon foglalkozott a témával. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt