Kitiltották az egyik legnagyobb kínai kommunikációs céget az Egyesült Államokból

külföld
2022 január 28., 05:53
comments 1

Nemzetbiztonsági kockázatok és a kémkedés gyanúja miatt visszavonta a China Unicom amerikai működési engedélyét a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC). Ennek értelmében a kínai állami cégnek - ami a világ hatodik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója - 60 napon belül le kell állítania a szolgáltatásait az Egyesült Államokban.

Jessica Rosenworcel, az FCC vezetője a döntés után arról beszélt, hogy egy halom bizonyítékuk van arra, hogy a kínai cég fenyegetést jelent a távközlési hálózataik biztonságára.

Joe Biden elnök novemberben írta alá azt a rendelkezést, ami szerint a veszélyesnek ítélt cégek nem kaphatnak engedélyt az eszközeikre. Így a Huawei, a ZTE és másik három kínai vállalat eszközeit sem lehet már használni az amerikai hálózatokon. Szintén novemberben tettek tiltólistára egy tucat kínai céget nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva. Az amerikai kormány szerint némelyik cég segíti a kínai hadsereg kvantumszámítógépes programját. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.