Kitiltották az egyik legnagyobb kínai kommunikációs céget az Egyesült Államokból

január 28., péntek 5:53
2

Nemzetbiztonsági kockázatok és a kémkedés gyanúja miatt visszavonta a China Unicom amerikai működési engedélyét a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC). Ennek értelmében a kínai állami cégnek - ami a világ hatodik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója - 60 napon belül le kell állítania a szolgáltatásait az Egyesült Államokban.

Jessica Rosenworcel, az FCC vezetője a döntés után arról beszélt, hogy egy halom bizonyítékuk van arra, hogy a kínai cég fenyegetést jelent a távközlési hálózataik biztonságára.

Joe Biden elnök novemberben írta alá azt a rendelkezést, ami szerint a veszélyesnek ítélt cégek nem kaphatnak engedélyt az eszközeikre. Így a Huawei, a ZTE és másik három kínai vállalat eszközeit sem lehet már használni az amerikai hálózatokon. Szintén novemberben tettek tiltólistára egy tucat kínai céget nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva. Az amerikai kormány szerint némelyik cég segíti a kínai hadsereg kvantumszámítógépes programját. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt