Továbbra is dőlnek az állami támogatások a Simonka-ügy elsőrendű vádlottjához

január 28., péntek 10:08
5

K. György, a Simonka-ügy elsőrendű vádlottja több mint 165 millió forint támogatást kapott költségvetési és EU-s forrásból a 2020 januárjában elkezdődött büntetőper óta, írja a 24.hu a Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartása alapján. A lap szerint európai uniós és magyar állami költségvetésű forrásból kifizetett agrártámogatásokról van szó. A férfit egyébként azzal vádolják, hogy Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselővel és társaival 1,4 milliárd forintos kárt okoztak bűnszervezetben elkövetve.

A lap megemlíti, hogy Kékessy egyik cége, ami a vádiratban is szerepel, a Perpusz Hungary Kft. hárommillió forintot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Széchenyi Kártya Programban. Ezen kívül az állami tulajdonban álló Garantiqa Hitelgarancia Zrt. is segítette a társaságot egy 64 millió forintos állami kezességvállalás keretében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt