"Valóban fogadtam Schadlt" - ismerte be a Fővárosi Törvényszék elnöke

bűnügy
2022 január 28., 05:19
comments 9

„Egy cikksorozat margójára” címmel két napja rövid közlemény jelent meg a Fővárosi Törvényszék (FT) belső hálózatán, ami most a 444-hez is eljutott. A csak a bírósági dolgozók számára hozzáférhető írásban Tatár-Kis Péter, az FT elnöke arra a cikkünkre reagál, amelyben a Schadl–Völner-ügy nyomozati iratai alapján azt írtuk, a nyomozók állítása szerint találkozott Schadl Györggyel.

A lehallgatott beszélgetések leirata szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke azt akarta kijárni, hogy Tatár-Kis rúgjon ki egy PKKB-s bírót, akinek egy belső használatra készült állásfoglalása illetéktelen kezekbe került.

A fekete takarás Cs., a piros a bíró nevét fedi
photo_camera A bíró nevét a piros takarás fedi, a fekete egy végrehajtóét.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat összefoglalója szerint Tatár-Kis Péter azt mondta Schadlnak, hogy a bírót „nem tudja kirúgni, azonban

visszavonhatja csoportvezetői megbízását, illetőleg el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén”(információink szerint végül a bírót nem érte szankció). Cikkünk írásakor kerestük Tatár-Kist, aki a sajtóosztállyal üzente meg, hogy „nem áll módjukban válaszolni”, mert a folyamatban lévő nyomozásról csak az ügyészség adhat felvilágosítást.

A Fővárosi Törvényszéken azonban forrásaink szerint az ügy elég nagy hullámokat vert, és napokig beszédtéma volt. Ezt Tatár-Kis is érzékelhette, mert a héten két írást jelentett meg az FT intranetjén.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.