"Valóban fogadtam Schadlt" - ismerte be a Fővárosi Törvényszék elnöke

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
január 28., 5:19
comments 9

„Egy cikksorozat margójára” címmel két napja rövid közlemény jelent meg a Fővárosi Törvényszék (FT) belső hálózatán, ami most a 444-hez is eljutott. A csak a bírósági dolgozók számára hozzáférhető írásban Tatár-Kis Péter, az FT elnöke arra a cikkünkre reagál, amelyben a Schadl–Völner-ügy nyomozati iratai alapján azt írtuk, a nyomozók állítása szerint találkozott Schadl Györggyel.

A lehallgatott beszélgetések leirata szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke azt akarta kijárni, hogy Tatár-Kis rúgjon ki egy PKKB-s bírót, akinek egy belső használatra készült állásfoglalása illetéktelen kezekbe került.

photo_camera A bíró nevét a piros takarás fedi, a fekete egy végrehajtóét.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat összefoglalója szerint Tatár-Kis Péter azt mondta Schadlnak, hogy a bírót „nem tudja kirúgni, azonban

visszavonhatja csoportvezetői megbízását, illetőleg el tudja érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén”(információink szerint végül a bírót nem érte szankció). Cikkünk írásakor kerestük Tatár-Kist, aki a sajtóosztállyal üzente meg, hogy „nem áll módjukban válaszolni”, mert a folyamatban lévő nyomozásról csak az ügyészség adhat felvilágosítást.

A Fővárosi Törvényszéken azonban forrásaink szerint az ügy elég nagy hullámokat vert, és napokig beszédtéma volt. Ezt Tatár-Kis is érzékelhette, mert a héten két írást jelentett meg az FT intranetjén.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt