Mészáros Lőrinc cégbirodalma átkelt a Földközi-tengeren és megérkezett Líbiába

gazdaság
2022 január 29., 10:17
comments 2

Még tavaly júniusban adott interjút Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó az Indexnek, amelyben mintegy mellékesen azzal is elbüszkélkedett, hogy „nem csak a régióban gondolkodunk: most vásárolunk Líbiában két céget, erőmű-karbantartó vállalatokat”. Nyár óta semmit nem lehetett tudni arról, hogy pontosan milyen líbiai cégek ezek, most viszont sikerült a nyomukra bukkanni.

Nyilvános cégadatok szerint a Prime Property Magántőkealap december 10-én megvásárolta az Er-Petro Consulting Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. A privatbankar.hu december 31-én írta meg, hogy a Prime Property Magántőkealapot december 8-án indították útnak, és a Kertész József által tulajdonolt és elnökölt Primefund kezeli. Kertész József Mészáros Lőrinc egyik ügyvédje, övé a fideszes médiabirodalmat, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt megalapító Media Fundamentum Zrt. is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.