Pekingben megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, öt nap múlva téli olimpia

járvány
2022 január 30., 16:08
comments 10

Pekingben az elmúlt másfél évben most regisztrálták a legtöbb megbetegedést. A fővárosban 20 újabb esetet jelentettek, emiatt a hatóságok bejelentették, hogy egyes területeket lezártak, és tesztelik a lakosokat. A téli olimpia szervezői eközben 34 új megbetegedést regisztráltak a „zárt buborékban”, vagyis az elvileg mindenkitől elzárt olimpiai faluban.

Az olimpiai buborékban naponta tesztelik az embereket, akiknek mindenhol maszkot kell viselniük. Azokat, akik pozitív tesztet produkálnak, elkülönítik, és csak abban az esetben engedik őket versenyezni, ha 24 órán belül két tesztjük eredménye is negatív.

Az országban a járvány kezdete óta hivatalosan 120 000 megbetegedést és 4600 koronavírusos halálesetet jelentettek – ezek a számok jóval alacsonyabbak, mint más országokban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.