Fák dőlnek, tetők rongálódnak a viharos szélben

időjárás
2022 január 30., 09:18
comments 1
photo_camera Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Az ország délnyugati részét és északkeleti határvidékét leszámítva mindenhol viharos, 90 km/h-nál erősebb szél fúj vasárnap délelőtt. A meteorológiai szolgálat szerint az északi területeken 100 km/h-s szélökések sem kizártak, sőt magasabban fekvő területeken a 110 km/h-t is meghaladhatják.

Az előrejelzés szerint a viharos szél egészen késő éjszakáig nem múlik el. Vasárnap napközben az északkeleti országrészben az intenzív záporokat egy-egy villámlás, dörgés is kísérheti.

Frissítés (11:10): Több megyére (Komárom-Esztergomra, Nógrádra, Pest nagy részére, Győr-Moson-Sopron megyére, Veszprém, Fejér és Heves több járására, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye egy részére) és Budapestre is másodfokú riasztást adtak ki az erős szél miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint eddig 60 helyszínre riasztották a tűzoltókat a károk miatt, ebből 34 volt budapesti. Győr-Moson-Sopron megye két településén, Ikrényben és Mosonszentmiklóson templomtornyot rongált meg a szél, míg Budapest I. kerületében egy fa az úttestre, a XXI. kerületben személyautóra dőlt. Ugyanitt egy társasház tetejét bontották meg az erős lökések, a XXIII. kerületben pedig villanyoszlopot döntöttek ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.