Börtönbe mehet, mert megzavart egy misét

bűnügy
2022 január 31., 07:51
comments 1

Letöltendő börtönbüntetést kért az I. és XII. Kerületi Ügyészség arra az 50 éves, büntetett férfira, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolnak, mert megzavart egy misét. A vádirat szerint a férfi január 7-én délután ittasan egy XII. kerületi templomhoz ment, ahol körülbelül kétszáz fő részvételével éppen gyászmise zajlott.

A vádlott a bejáratánál állva, trágár kifejezéseket kiabált be a templomba, ezért a templom plébánosa és a káplán a szertartást megszakították, majd odamentek a vádlotthoz és megkérték, hogy hagyja abba a trágár viselkedést, és távozzon a templom bejáratától,

írják. A férfi közölte velük, hogy őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta őket, majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába, amelyek a plébánost nem találták el, de a ruházatán a stólát és a szemüveg madzagot elszakították. Ekkor a káplán a vádlott és a plébános közé állt, akit a támadó a mellkasán megütött. A vádlottat a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Másnap, 18 óra körül a férfi ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált. A templomba ekkor érkezett misére a káplán is, akit a vádlott felismert, és az előző napon történtek miatt veréssel fenyegetett meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.