Lelőttek két rendőrt Németországban

külföld
2022 január 31., 08:28

Lelőttek két rendőrt közúti ellenőrzés közben Németországban hétfőre virradóra, írja az MTI. A gyilkosság az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban. Az eset háttere egyelőre ismeretlen, a helyi kapitányság közleménye szerint hajnali 4 óra 20 perc körül forgalmi eellenőrzés közben halálos lövést kapott két rendőr, akik rutin járőrszolgálatot teljesítettek. A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen életét vesztette, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt. A tájékoztatás szerint sem az elkövetők, sem a jármű leírása nem áll rendelkezésre, azt sem tudni, hogy merre menekültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.