Népszava: további fél évvel csúszik a paksi bővítés

POLITIKA
2022 január 31., 06:04
comments 4

Újabb fél évvel csúszhat a paksi bővítés, írja a Népszava. A lap emlékeztet: Süli János a parlament fenntartható fejlődés bizottsága előtti, tavaly novemberi meghallgatásán még arról beszélt, hogy

„ahhoz, hogy az építkezés fázisába átkerüljünk, kilenc engedélyt még meg kell kapnunk a hatóságtól, és meg kell kapni a létesítési engedélyt is. Úgy látjuk, ez a jövő év elején áll össze, és akkor a létesítési, valamint a kilenc engedély birtokában döntünk arról, hogy folytatjuk a munkát.”

Azóta kilencből mindösszesen két engedélykérelmet adtak be. Süli ugyanekkor ígérte a megelőző földmunkák januári kezdését, amik eddig még nem indultak meg. December közepén közben a tárca nélküli miniszter kérte a hatóságtól a márciusban lejáró úgynevezett telephelyengedély meghosszabbítását is. Ami annak a bizonyítéka, hogy márciusig nem kapja meg a létesítési engedélyt a projekt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.