18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Tíz évet kapott a 87 éves férfi, aki megölte élettársa lányát, mert úgy hitte, hogy lopja a nyugdíját

bűnügy
2022 február 01., 14:15

Tíz év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében azt a 87 éves férfit, aki tavaly januárban azért ölte meg élettársa lányát, mert azt hitte, elvette a nyugdíját - adta hírül a bíróság honlapján.

Az eljárás során kiderült, hogy az idős férfi azt gondolta: a sértett és a számláját vezető bank összeesküdtek ellene, hogy elvegyék a pénzét. Hiába kérte a nő, hogy menjenek el a bankba, és kérjék el a bizonyító erejű kamerafelvételeket.

Az elkövetés előtt nem sokkal a férfi életveszélyesen megfenyegette a sértettet, de ő ezt csak az idős férfi szellemi leépülésének tulajdonította.

2021. január 8-án a sértett meglátogatta Fóton élő édesanyját és annak 87 éves élettársát. Az idős férfi ismét szóvá tette, hogy a sértett elvette a nyugdíját, késsel nyakon szúrta a nőt, aki kimenekült a lakásból, de az utcán összeesett. A vádlott az utcán még egyszer megszúrta a nőt, többször téglát vágott a fejéhez, majd elment.

A sértett a helyszínen meghalt.

Az ügyészség 13 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott a törvényszéken beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról; beismerő nyilatkozatát elfogadta a törvényszék és a vádlottat emberölés miatt 10 év börtönre ítélte.

Az ügyész jogorvoslat benyújtására 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, ezért az elsőfokú ítélet egyelőre nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.