„A magas infláció jó a gazdaságnak!” Most viccelsz?

vicc
2022 február 02., 10:25
comments 33

Incze Leó facebookos bemutatkozása szerint „jobber, influenszer, gamer”, aki reméli, hogy „egyszer a Megafon csapat tagja” lesz. Január végén indította el Facebook-oldalát, ahol megelőlegezve magának a Megafon bizalmát, hivatalos elérhetőségként a fideszes influenszereket csokorba gyűjtő oldal email-címét adta meg, első bejegyzésében pedig rögtön illusztrálta, milyen érzés lesz beleszagolni a levegőbe az áprilisi választás után.

link Forrás

Incze Leó nagyon gyorsan érzett rá, hogyan kell úgy kommunikálni, mint Deák Dániel, Déri Stefi vagy Trombitás Kristóf, eddig látszólag csak azt rontotta el, hogy az emojikat nem a mondatai elejére, hanem a végére helyezte el, de egy paródiába ennyi talán belefér. Ja igen, mert bármennyire is megtévesztő lehet első ránézésre, Incze Leó profilja valójában egy olyan vicc, ami túlságosan hihetőre sikerült. Legalábbis ezt igazolja kommentelőinek egy része:

  • „újabb feltörekvő tehetség”
  • „te még a megafonba se voltál jó?”
  • „Hát ezt a baromságot, mint rémhírterjesztést jelentettem.”
  • „Látom az értőolvasás nem az erősséged, de hát na hisz magad mondtad retardált vagy tudod az a baj hogy attól még hogy a szart becsomagolják és felteszik a polcra attól még szar marad és pont ez a baj veletek szervilis fideszes barmokkal. Szarért hugyért meg kis támogatásért csillogó szemmel fényesre nyaljátok gazdátok valagát és ez nem okoz nektek semmi féle disszonanciát.”
  • „Amúgy rogánéktól készen kapod a képeket vagy tényleg ilyen retartdált vagy és logikátlan hogy magadtól alkotod ezeket? Tehát ha több termék olcsó akkor az roszabb mintha kevesebb? Esetleg a vállalkozók nem fogyaszók is egyben ?”
  • „Te barom, egyáltán elolvastad amit kitetetted veled?”
  • „4 nap alatt 42 reakció? Ebből nem lesz megafonos fejpénz.”

Persze érthető, hogy 2022-ben Magyarországon az alábbiak láttán először senkinek sem jut eszébe, hogy ez csak vicc.

link Forrás

Mint ahogy azt is viszonylag sokan vették komolyan, amikor három pontban levezette, hogy „a szoci árszabályzás rossz volt, a Fideszes árstop pedig jó”.

link Forrás

Pedig viszonylag könnyű észrevenni, hogy Incze Leó nem valós személy. Egyrészt rögtön elárulja a látványosan debil szóviccet rejtő név, másrészt egy sima képkereséssel kideríthető, hogy a képeken látható bajszos fiút ábrázoló stockfotókat bárki bármikor letöltheti a freepik oldaláról.

photo_camera Fotó: Freepik

A legtöbb interakciót és kiboruló kommentelőt eddig az a bejegyzés hozta, ahol a magát Incze Leónak kiadó srác/lány/csoport arról értekezik, hogy „a magas infláció jó a gazdaságnak”.

link Forrás

De már azzal is sikereket ért el a pár száz fős követőtáborán belül, hogy azon posztját, amelyben azt kéri, „mutassuk meg az igazat! Oszd meg minél több Fideszes és jobboldali érzelmű csoportban az oldal bejegyzéseit, mielőtt még megelőz a balos propaganda!”, valóban többen is megosztották.

Mármint azt, hogy „a jobboldali gazdaságpolitika nem hagyja, hogy a szabadpiac bizonytalan körülményeket teremtsen, ezért avatkozik be az állam a gazdaságba cenetralizárcióval, újraelosztással és árszabályozással”.

link Forrás

Viszont meglepően kevés embert mozgatott meg azzal a posztjával amely szerint: Gyurcsány!

link Forrás

Egyébként sikerült felvenni a kapcsolatot Incze Leóval, bár először csak egy automatikus üzenettel válaszolt, miszerint: „Fidesz Megafon Orbán Alapjogokért Központ Keresztény Konzervatív Jobboldal”, majd később érdeklődésemre elmondta még, hogy „a 444-et köztudottan Soros György finanszírozza, aki olyan klasszikusan baloldali kommunista ármányok révén gazdagodott meg, mint a szabadpiaci tőzsdespekuláció”.

Add tovább!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.