Dinamikusan nő a kórházi ápolásra szoruló covidbetegek száma

járvány
2022 február 02., 08:23

Keddhez hasonlóan szerdán is kevesebb, 19690 új fertőzöttet találtak, mint egy héttel korábban, de ez alapján tán még korai volna trendfordulóra következtetni - hétfőn még rekordot döntött az újonnan azonosított fertőzöttek száma, soha korábban nem azonosítottak 45 ezernél több új fertőzöttet.

link Forrás

Az omikron-hullám felfutását jelzik a romló kórházi adatok is, az Operatív Törzs szerdai jelentése szerint 4341-en szorulnak kórházi ápolásra, 113-mal többen, mint az előző nap, és 1196-tal többen, mint egy hete.

link Forrás

A pozitív tesztek aránya megint döbbenetesen magas. A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 26535 tesztet végeztek, ez alapján négy elvégzett tesztből három bizonyult pozitívnak. Persze előfordult már, hogy téves adatokat közöltek, amiket aztán vagy javítottak, vagy nem.

link Forrás

A pozitív tesztek aránya amúgy már kedden is rendkívül magas, ötven százalék feletti volt, és a múlt héten is hasonlóan alakult a pozitív tesztek aránya.

link Forrás

Az oltási program közben szinte teljesen leállt. Bár a kormány kedden bejelentette, hogy február 15-től az eddigi védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul - vagyis csak azoknak jár, akik beadatták a védőoltást -, ez aznap még nem hozta meg sokak kedvét az oltakozáshoz. A védőoltás első dózisát mindössze 1083-an, a másodikat 1877-en, a harmadikat 5266-an adták be, vagyis még összesen se voltak feleannyian se, mint az újonnan megfertőződöttek.

link Forrás

A cikk elején már merengtünk azon, hogy talán trendfordulót még nem jelent az újonnan azonosított fertőzöttek számának csekély csökkenése az előző heti adatokhoz képest. Ezek alapján Budapesten és Pest megyében már tényleg visszaszorulóban van a járvány. Az ország többi részén még inkább rekordok dőlnek: Bács-Kiskunban, Baranyában, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Fejérben, Hevesben, Nógrádban, Szabolcsban és Tolnában még sose azonosítottak annyi új fertőzöttet, mint az elmúlt 24 órában.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.