Gulyás Gergely azt állítja, semmit sem tudott a Miniszterelnökségen végzett házkutatásról

bűnügy
2022 február 02., 18:29
comments 5

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Völner-Schadl üggyel kapcsolatban tartott házkutatások kapcsán feltett kérdésre azt mondta, nem tudott a Miniszterelnökségen tartott házkutatásról – írja az RTL.

Az RTL telefonon érte el Gulyást, aki azt mondta, azért nem tudott korábban a házkutatásról, mert bár az érintett részleg formálisan a Miniszterelnökséghez tartozik, valójában Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter irányítása alatt áll. Tavaly november 25-én összehangolt akcióban tartott házkutatást a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozati anyagok alapján azokról a pályázatokról kerestek iratokat, melyekről Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke lehallgatott telefonbeszélgetéseiben egyeztetett Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával. Schadl akkor már hetek óta letartóztatásban volt, Völner Pált viszont csak később, december 7-én gyanúsították meg.

Az RTL azt írja, Gulyás Gergely elmondása szerint azért sem tudták, hogy a házkutatás nemhogy Völner Pálhoz, hanem akár Schadl Györgyhöz is kapcsolódott, mert kizárólag egy adott céggel, az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatban kerestek iratokat a Központi Nyomozó Főügyészség emberei. Ráadásul az összes munkatárssal titoktartási nyilatkozatot írattak alá a nyomozók, mindezt pedig minősített eljárás keretében tették. Gulyás azt is elmondta az RTL-nek, hogy az ügyészségnél is érdeklődött az üggyel kapcsolatban, és azt a tájékoztatást kapta, hogy egy minisztériumi házkutatásról csak a felügyelő minisztert értesítik, aki ebben az esetben nem ő, hanem Süli János volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.