Meghalt Monica Vitti

GYÁSZ
2022 február 02., 12:24
comments 2

Elhunyt Monica Vitti legendás olasz színésznő. Halálhírét Róma egykori polgármestere, az egykori filmkritikus Walter Veltroni jelentette be - írja az olasz ANSA hírügynökség.

Vitti, aki 1931-ben született Rómában Maria Luisa Ceciarelli néven, Olaszország egyik ikonikus színésznője volt, és felfedezője, a megközelíthetetlen Michelangelo Antonioni múzsája.

Noi donne siamo fatte così, 1971.
photo_camera Noi donne siamo fatte così, 1971. Fotó: INTERNATIONAL APOLLO FILMS/Collection ChristopheL via AFP

2001-ben vette át az olasz Oscart, a David di Donatello-díjat, azóta - Alzheimer-kórja miatt - kerülte a nyilvánosságot.

Veltroni tweetjében azt írta, Roberto Russo, aki az elmúlt évtizedekben Vitti társa volt, azt kérte tőle, ő közölje, hogy a színésznő nincs többé. „Mély fájdalommal, odaadással, nosztalgiával teszem” - írta.

Vitti rengeteg jó filmben, a legjobb olasz színészek oldalán, a legjobb rendezők vezetésével játszott, köztük angol nyelvűekben is.

2000-ben hozzáment Roberto Russóhoz, akivel 1973 óta voltak együtt.

Utoljára 2002-ben vállalt nyilvános szereplést, amikor részt vett a Notre-Dame de Paris musical párizsi premierén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.