Meghalt Monica Vitti

GYÁSZ
2022 február 02., 12:24
comments 2

Elhunyt Monica Vitti legendás olasz színésznő. Halálhírét Róma egykori polgármestere, az egykori filmkritikus Walter Veltroni jelentette be - írja az olasz ANSA hírügynökség.

Vitti, aki 1931-ben született Rómában Maria Luisa Ceciarelli néven, Olaszország egyik ikonikus színésznője volt, és felfedezője, a megközelíthetetlen Michelangelo Antonioni múzsája.

photo_camera Noi donne siamo fatte così, 1971. Fotó: INTERNATIONAL APOLLO FILMS/Collection ChristopheL via AFP

2001-ben vette át az olasz Oscart, a David di Donatello-díjat, azóta - Alzheimer-kórja miatt - kerülte a nyilvánosságot.

Veltroni tweetjében azt írta, Roberto Russo, aki az elmúlt évtizedekben Vitti társa volt, azt kérte tőle, ő közölje, hogy a színésznő nincs többé. „Mély fájdalommal, odaadással, nosztalgiával teszem” - írta.

Vitti rengeteg jó filmben, a legjobb olasz színészek oldalán, a legjobb rendezők vezetésével játszott, köztük angol nyelvűekben is.

2000-ben hozzáment Roberto Russóhoz, akivel 1973 óta voltak együtt.

Utoljára 2002-ben vállalt nyilvános szereplést, amikor részt vett a Notre-Dame de Paris musical párizsi premierén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt