Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Nincs elég baj Tongán, megérkezett a koronavírus is

február 2., szerda 6:29

Két új koronavírus-fertőzést regisztráltak a cunami miatt amúgy is nehéz helyzetben lévő ország fővárosában, Nuku'alofában, emiatt várhatóan lezárások lesznek - írja a BBC.

A miniszterelnök, Siaosi Sovaleni azt mondta, mindkét esetre a kikötőben derült fény, ahol a humanitárius segélyszállítmányokat fogadják. A szigetcsoportot egészen idáig nem érte el a vírus.

A tenger alatti vulkánkitörés miatt keletkezett cunami teljesen szétszedte Tongát, ezért érkeznek a segélyszállítmányok, amiket érintésmentesen próbáltak átadni - ezek szerint nem óriási sikerrel. A miniszterelnök azt mondta kedden, a helyi idő szerint szerda délután életbe lévő lezárást 48 óránként felülvizsgálják majd. Arról is beszélt, hogy egyetlen hajó sem mozoghat a szigetek között, és a helyi repülőjáratok sem szállhatnak fel.

Az elzárt szigetcsoport azon kevés helyek egyike volt, amiket egészen idáig elkerült a covid - egyetlen esetet kivéve még tavaly októberben. Most azt vizsgálják, hogy a vírus arról az ausztrál hajóról érkezett-e, hol a 600 fős legénységből 23-an fertőződtek meg, és ami segélyszállítmányokat vitt a szigetre. A tongai hatóságok egyelőre úgy vélik, hogy ez valószínűtlen, mindenesetre az ausztrálok is megvizsgálják a tongai eseteket, hogy van-e összefüggés.

A tongai lakosság 60 százaléka már kétszer is oltva van, de néhány sziget annyira elzárt, hogy nem jutott még el oda a vakcina, így ők különösen ki vannak téve a vírusnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt