A Facebook 18 éves történetében először csökkent a napi aktív felhasználók száma

INTERNET
2022 február 03., 06:58
comments 7

A Meta, vagyis a Facebook anyavállalata közölte, hogy a december végéig tartó három hónapban a napi aktív felhasználók száma 1,929 milliárdra csökkent, szemben az előző negyedévi 1,930 milliárddal. A Meta részvényei 20 százalékkal zuhantak a New York-i tőzsdén, de ezzel együtt a Twitter, a Snap és a Pinterest részvényei is zuhantak.

Mark Zuckerberg azt mondta, a cég forgalmának növekedése megsínylette, hogy a fiatalabb felhasználók inkább a rivális oldalakhoz, a TikTokhoz és a YouTube-hoz mentek. A Meta – amely a Google után a világ második legnagyobb digitális hirdetési platformjának tulajdonosa – azt is elmondta, hogy az Apple operációs rendszerének adatvédelmi módosításai is megnehezítették a hirdetések célzását és mérését a Facebookon és az Instagramon. Dave Wehner, a Meta pénzügyi igazgatója szerint ez „10 milliárd dollár nagyságrendű” hatással lehet az idei évre.

A Meta teljes bevétele – amelynek nagy része reklámeladásokból származik – 33,67 milliárd dollárra nőtt, ami csak kicsit múlta felül a piaci előrejelzéseket. A következő negyedévre 27 és 29 milliárd dollár közötti bevételt prognosztizáltak, ami alacsonyabb az elemzők által vártnál. Zuckerberg azt mondta, bízik benne, hogy a videókba és a virtuális valóságba történő befektetései megtérülnek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.