Felfüggesztették a teniszezőknek hamis PCR-teszteket készítő orvost

február 3., csütörtök 18:41
4

A Semmelweis Egyetem (SE) felfüggesztette annak az orvosnak a munkavégzését, aki hamis PCR-teszteket állított ki a Magyar Tenisz Szövetség számára - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel. Az intézmény tájékoztatása szerint a rektor azonnali hatósági eljárást kezdeményezett és belső vizsgálatot indított, miután egy intézményi rutinellenőrzésen kiderült: az egyetem nevében több esetben úgy állítottak ki negatív PCR-leletet a Magyar Tenisz Szövetség tagjainak, hogy az adott mintákat az intézmény laborja nem vizsgálta. A belső eljárás lezárását követően az egyetem, a leleteken is szereplő - időközben szakvizsgát tett - orvos munkavégzését felfüggesztette, írják.

Korábban az rtl.hu számolt be arról, hogy a Magyar Tenisz Szövetség versenyzői hamis PCR-teszttel utazhattak a Davis-kupa torinói világdöntőjére tavaly novemberben. Az értesülést a volt szövetségi kapitány megerősítette. Köves Gábor elmondta, hogy ő is a repülőtéren kapott a kezébe egy nevére szóló negatív PCR-teszteredményt úgy, hogy nem is járt szűrésen. Emlékei szerint a csapat minden tagja kapott hasonló dokumentumot annak ellenére, hogy a társaság jó része oltott volt, illetve, hogy nem is kérte tőlük az út során senki a teszteredményeket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt