Házkutatás a minisztériumokban? Miért kellett volna erről bárkinek is szólnia?

POLITIKA
2022 február 03., 09:56
comments 7
  • Gulyás Gergely ragaszkodik hozzá, fogalma sem volt, hogy novemberben kiszálltak a rendőrök három minisztériumhoz.
  • Szerinte nem is baj, hogy az érintett miniszterek nem szóltak erről.
  • De Gulyás érvei nem stimmelnek: legkésőbb decembertől mindhárom minisztériumban tisztában voltak vele, hogy a Völner-ügy miatt tartottak házkutatást.
  • Hiába kérleltük, Gulyás nem adott egyértelmű választ arra, hogy a korrupcióval gyanúsított Völnernek le kellene-e mondania a képviselői posztjáról.
  • Rogán kabinetfőnökének elcsalt egyetemi vizsgái pedig szóba sem kerültek a kormányülésen.

November 25-én egyszerre három minisztériumban tartottak házkutatást a Völner-Schadl-ügyben. Nem tudni, hogy előfordult volna ilyesmi az elmúlt tizenkét évben, ezért nehéz elképzelni, hogy csak az érintett hivatalokban értesültek róla.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mégis azt állítja, fogalma sem volt az egészről egészen eddig a hétig, amikor megjelent a hír az RTL-en. Ha így van, az érdekes képet ad a kormányzati információáramlásról. Ha viszont mégis tudtak róla, felmerül a kérdés, miért nem hozták nyilvánosságra.

Csütörtökön számos kérdést feltettünk erről Gulyásnak.

link Forrás

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.