Kénytelen bezárni egy texasi pillangórezervátum, mert Trump hívei folyamatosan fenyegetik őket

február 3., csütörtök 9:13
5

A texasi National Butterfly Center pillangó- és vadrezervátum illegális bevándorlással kapcsolatos összeesküvések kereszttüzébe került, és mivel Donald Trump híveitől már számos fenyegetést kaptak, az intézmény szerdán úgy döntött, hogy bizonytalan időre bezár. „A munkatársaink és a látogatóink biztonsága az elsődleges” - mondta Jeffrey Glassberg, az Észak-Amerikai Pillangószövetség elnöke. Remélik, hogy a hatóságok segítségével hamarosan újra kinyithatnak.

Andi, ne fogd meg a lepkét. Fotó: STEPHANE VITZTHUM/Biosphoto via AFP

Az NBC a Rio Grande folyó partján fekszik, ami elválasztja Mexikót és az Egyesült Államokat. A rezervátum megtámadta a határfal építését, szerintük ugyanis az veszélyeztetné a rovarok élőhelyét. Az NBC több mint 200 pillangófajnak ad otthont, illetve hiúzoknak, prérifarkasoknak, pekariknak, tatuknak és texasi üregteknősöknek is.

A fenyegetések oka, hogy különböző összeesküvés-elméletek terjednek QAnon- és Trump-hívők között arról, hogy a rezervátum segít bevándorlókat csempészni az országba. Több szélsőjobboldali aktivista is posztolt már magáról képet az NBC elől. Néhány napja a közeli McAllenben konzervatívok tartottak határvédelmi konferenciát, és emiatt megszaporodtak a fenyegetések. Ezért már január 28-30. közt is zárva volt a rezervátum. (France24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt