Már a müncheni bíboros is eltörölné a papi nőtlenséget

vallás
2022 február 03., 18:45
comments 5

Reinhard Marx szerint „mindenkinek jobb lenne, ha megteremtenék a lehetőségét annak, hogy a papok választhassanak a cölibátus és a házasság között”. A müncheni bíboros a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában beszélt arról, hogy a legtöbb papnak jót tenne, ha a megnősülhetne. „Nem csupán szexuális okokból, hanem mert jobb életet élhetnének, és nem lennének annyira egyedül. Muszáj beszélnünk erről.

Reinhard Marx bíboros
photo_camera Reinhard Marx bíboros Fotó: FRANKHOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

A nőtlen életmódot Marx nehéznek nevezte, ugyanakkor szerinte általánosságban nem jelenthető ki, hogy ez összefüggésben lenne a kiskorúakkal szembeni visszaélésekkel. Azt viszont elismerte, hogy az az életforma és a férfiak összezártsága olyan embereket is bevonz, akik szexuálisan nem elég érettek. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.