Négy ember ellen emeltek vádat a Wire-ból ismert Michael K. Williams halálával kapcsolatban, aki tavaly túladagolta magát

február 3., csütörtök 11:23

Szerdán bíróság elé állították azt a brooklyni férfit, aki eladta azt a fentanillal kevert heroint Michael K. Williams színésznek, amivel túladagolta magát 2021 szeptemberében - írja a New York Times. Azzal vádolják, hogy hozzájárult a színész halálához. A férfit biztonsági kamerák felvételeiről egyértelműen azonosították. Williams a Wire című kultsorozatban Omar Little karakterével vált ismertté. Halálát a halottkém jelentése szerint fentanil, p-fluor-fentanil, heroin és kokain együttes hatása által okozott akut mérgezés okozta.

Michael K. Williams 2014-ben Fotó: IMEH AKPANUDOSEN/Getty Images via AFP

Irvin Cartagenát három másik férfival együtt azzal vádolják, hogy egy drogkereskedő hálózat tagjai voltak, és azután is tovább árulták a kevert drogot, hogy tudták, Williams meghalt tőle.

A koronavírus-járvány ideje alatt rekord magasra szökött a fentanil, a heroin és a kettő keveréke által okozott túladagolások száma. A szintetikusan előállított fentanil legalább tízszer erősebb, mint a természetes alapanyagokból előállított opioidok. Ráadásul olcsó is, felírják fájdalomcsillapítóként is, ezért kezdett el a heroin alternatívájaként terjedni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt