Erdoğan koronás

járvány
2022 február 05., 16:19
comments 8

Recep Tayyip Erdoğan a feleségével együtt elkapta a koronavírust.

A 67 éves török elnök a Twitteren azt írta, gyenge tünetekre számítanak, mivel az omikron variánst kapták el. Erdoğan a tervek szerint otthonról folytatja a munkát, és számít a törökök imáira.

Az elnök a bejelentés előtt lemondta az egyik isztambuli nyilvános szereplését, az átadóra csak videóüzenettel jelentkezett be.

Erdoğant először a kínai Sinovac vakcinával oltották be tavaly év elején, majd júniusban már a harmadik dózist is megkapta.

Recep Tayyip Erdogan 2021. november 6-án Izmirben.
photo_camera Recep Tayyip Erdoğan 2021. november 6-án Izmirben. Fotó: Mustafa Kamaci/Anadolu Agency via AFP

Erdoğan egészsége kényes téma Törökországban. Internetezők ellen novemberben indult nyomozás, mert a gyanú szerint „manipulatív” tweeteket adtak ki az egészségi állapotával kapcsolatos találgatások közepette. Erdoğannak – aki korábban félprofi futballista volt – 2011-ben megműtötték a beleit, de többször tagadta, hogy rákos lett volna, és sűrű elfoglaltságai vannak, gyakran naponta többször is beszédet tart.

Törökországban az elmúlt napokban rekordszámú koronavírus-fertőzést tapasztaltak, pénteken 111 157 megbetegedést jelentett az egészségügyi minisztérium. December végén a napi megbetegedések száma kb. 20 ezer volt, de azóta a nagyon fertőző omikron variáns miatt nőttek. Az országban a halálesetek száma is magas, pénteken 248 halálesetet jelentettek, amire október óta nem volt példa. (AP, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.