Egy hét alatt három benzinkút ment csődbe az árbefagyasztás miatt

február 6., vasárnap 17:45
5
A Mol Nagykõrösi úti üzemanyagtöltõ-állomása Gyálon 2021. november 15-én (illusztráció) Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az elmúlt hét során három töltőállomás zárt be a hatósági benzinár miatt - írja a holtankoljak.hu-ra hivatkozva a napi.hu.

Az előrejelzések alapján alighanem ez a sor folytatódni fog: a Brent típusú olaj ára emelkedő pályára állt, meghaladta a 90 USD-t, és elemzők szerint hamarosan elérheti a 100 USD-t. 4 százalékkal nőtt az ár a héten, jelenleg 92,78 USD-n áll.

Ez az áremelkedés a benzinár befagyasztása miatt a benzinkutakat terheli meg a legjobban. Azok képtelenek lekövetni a nagykereskedelmi árak emelkedését a kiskereskedelmi árakban.

Nagy kérdés, hogy mi lesz a február 15-e utáni időszakban. A kormány, miután november derekán három hónapra döntött az árbefagyasztásról, még nem nyilatkozott arról, hogy meghosszabbítja-e az intézkedést, de erre azért az április 3-i választások tükrében elég nagy az esély.

A holtankoljak.hu szerint ha így lesz, és a feltételek nem változnak, az akár ellátási problémákat is eredményezhet.

Az elemzők szerint a legvalószínűbb az, hogy az árakat szinten tartják, csökkenés a számok alapján nem várható. (napi.hu via holtankoljak.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt