Enyhe idő lesz jövő héten

időjárás
2022 február 06., 14:45
Turisták a napsütésben a Városligeti-tónál 2017. december 25-én.
photo_camera Turisták a napsütésben a Városligeti-tónál Illusztráció: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Nem lesz jelentősebb lehűlés jövő héten, sőt, az országban többfelé már-már kora tavaszias, 10 Celsius-foknál is melegebb idő lehet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentésére hivatkozva vasárnap délután az MTI. Ezzel együtt változékony lesz az időjárás: a napsütés dominál majd, de az ország egyes részein hózápor is lehet.

Hétfőn a legtöbb országrészben száraz, ámde szeles időre lehet számítani, záporeső, hózápor csak északkeleten fordulhat elő. Napsütés lesz; a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között mozoghat, napközben 7-8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden is eleinte napos idő várható, de napközben megnövekszik a felhőzet, és néhol zápor, hózápor sem kizárt. A szél továbbra is erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között lesz a hőmérséklet, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 9 fok között alakul majd.

Szerdán is elsősorban az ország északkeleti felén lehet csak kisebb eső, zápor, arra is inkább csak a reggeli órákban, egyébként sütni fog a nap, de a szél nem csitul, viszont a levegő melegszik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között, a maximumhőmérséklet plusz 9 és 15 fok között várható.

Csütörtök már teljesen száraz lesz mindenhol, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 9 és 14 fok között alakul.

Pénteken megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nélkül, és marad az enyhe idő: a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, délután plusz 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap előfordulhat futó zápor, hózápor, és ismét kicsit hűl a levegő. Szombaton hajnalban mínusz 3 és plusz 3, kora délután plusz 3 és 9 fok közötti értékekre lehet számítani. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, napközben plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.