Két nap alatt 8 áldozatot követeltek a lavinák Ausztriában

baleset
február 6., 9:18
comments 3

Egy 58 éves férfi meghalt, négyen pedig megsebesültek szombaton Tirolban Ausztria nyugati részén egy lavinában. Ez volt a harmadik gyilkos lavina a hét végén, pénteken ugyanis két lavina összesen hét embert ölt meg Tirolban.

Pénteken két lavina is halálos áldozatokat követelt a tartományban, összesen négy svéd és három osztrák síelő halt meg a hócsuszamlások miatt. A hét végére különösen veszélyessé váltak az Alpok hegyoldalai, több napos havazás után ugyanis melegebbre fordult az idő, ami növelte a lavinák veszélyét. Csütörtökön és pénteken több mint 50 lavinát jelentettek.

photo_camera Mentóalakulatok keresik a lavina alá temetett embereket a tiroli Söldenben február 4-én. Fotó: ZOOM.TIROL/AFP

Az első lavina egy svéd síelőkből álló csoportot sodort el, az egyik túlélő értesítette a hatóságokat, négy svéd síelő és osztrák vezetőjük életét viszont már nem tudták megmenteni. A második pénteki lavina áldozata egy 61 éves osztrák nő és egy 60 éves osztrák férfi, akiket azután kezdtek keresni, hogy a hozzátartozóik órákig nem tudták elérni őket. Tirol déli részén, Sölden síparadicsomban szintén lavina temetett maga alá 5 embert pénteken, de mindannyiukat sikerült élve kimenteni a hó alól. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt