Lovas-fáklyás felvonulással emlékezik Horthyra a Mi Hazánk, Karácsony szerint félelmet keltenek

február 6., vasárnap 16:53
23

Nagyjából ezer Mi Hazánk-szimpatizáns vonul át vasárnap délután Budapesten, és emlékezik a 65 éve elhunyt Horthy Miklós volt kormányzóra.

A „Nemzeti Összefogás Seregszemléje” fantázianéven meghirdetett rendezvényen részt vesz a párt mellett a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége is.

A szervezetek a Gellért téren gyülekeztek, onnét pedig a Parlament felé vették az irányt. Beszélt már Novák Előd, de felszólal többek között Toroczkai László miniszterelnök-jelölt és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is. A fáklyákkal vonuló tömeget hagyományőrző jelmezbe öltözött lovasok vezetik.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán osztotta meg véleményét az eseménnyel kapcsolatban. Azt írta, hogy Budapest nem kér a gyűlölködésből:

„Ma Horthy Miklós halálának közelgő évfordulója alkalmából szélsőjobboldali szervezetek és álellenzéki pártok felvonulással egybekötött erődemonstrációt szerveztek fővárosunkba, félelmet keltve ezzel a lakosság egy részében. (...) Elfogadhatatlannak tartom, hogy Horthy Miklós máig vitatott örökségét, politikai erők gyűlöletkeltésre használják, megzavarva ezzel Budapest békéjét. Köszönöm azok bátor kiállását, akik ma is felszólalnak a gyűlölködés ellen.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt