Meghalt a kútba esett marokkói kisfiú, akit négy napig próbáltak kimenteni

külföld
2022 február 06., 07:53

Nem sikerült megmenteni a kedden kútba esett marokkói kisfiú, Rayan életét. Az 5 éves kisfiút kedd óta próbálták kiszabadítani a 30 méter mély kútból, mentőcsapatok éjjel-nappal dolgoztak azon, hogy kiássák Rayant, szombat este viszont a hatóságok bejelentették Rayan halálhírét.

A baleset Marokkó északi részén, Chefchaouen városa környékén történt. A mentő csapatok a szűk kúton élelmet, vizet és oxigént juttattak Rayannak, miközben a kúttal párhuzamozan ástak éjt nappallá téve, hogy aztán a nagyjából három métert vízszintesen ásva elérjék a gyereket. Mindeközben attól tartottak, hogy a munkálatok földcsuszamlást indítanak majd el, de ezt sikerült elkerülni.

Amikor szombat este sikerült kiemelni Rayant, az akciót figyelő tömeg üdvrivalgásban tört ki, viszont hamarosan kiderült, hogy a kisfiú már nem él.

A fiú szülei telefonon beszéltek VI. Mohamed marokkói királlyal, aki részvétét fejezte ki. Emmanuel Macron francia elnök pedig egy Facebook bejegyzésben arról írt, hogy osztozik a család és a marokkói emberek fájdalmán. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.