Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat egy nő, amiért kierőszakolta a soron kívüli orvosi ellátást

bűnügy
2022 február 07., 10:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy nővel szemben, miután a nő az ellátását követelte egy rendelőben, ahol az ápolónőt a köpenyénél fogva rángatta.

Az ügyészség közleménye szerint a nő október 21-én reggel ment be a rendelőbe, az ott dolgozó ápolónő pedig arra kérte, a járványhelyzet miatt az udvaron várakozzon, amíg nem szólítják. A nő egészen addig az udvaron volt, amíg 8 óra körül meg nem érkezett az orvos, mert ezután bement az épületbe, és azt követelte, azonnal vizsgálják meg. Ezek után megragadta az ápolónő köpenyét, megrántotta őt, majd belökte a rendelőbe, ahol a nő leült az orvos mellé.

Az orvos a nő „további erőszakos magatartásától tartva” végül soron kívül ellátta a nőt, akit most az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádol, és indítványozza, hogy próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapjon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.