Közel egy évvel az átadása előtt az atlétikai stadionnak még mindig csak a váza áll

február 7., hétfő 7:52
8

Másfél évvel a világverseny előtt az atlétikai stadionnak még mindig csak a váza áll, pedig közel egy év múlva már át kellene adni az épületet a próbaversenyek miatt – írja a Népszava.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter decemberben úgy fogalmazott, „fejeknek kell hullania”, ha nem készül el időben az atlétikai stadion, de akkor azt is elmondta, hogy nem lát olyan veszélyt, ami miatt csúszna a projekt. Pedig a projekt több hónapos csúszására utalnak a kedvezményeket biztosító kormányrendeletek és a csepeli HÉV 8 hónappal meghosszabbított korábbi vágányzára is.

Az épületnek jelenleg csak a váza áll, a lap szerint nehéz elképzelni, hogy a jövő évi atlétikai világbajnokság idejére helyére kerülnek a székek, a mosdók, az öltözők, a kivetítők, és elkészülnek a gyakorló pályák miközben rendezik a környezetet is.

A Népszava cikke emlékeztet arra is, hogy Fürjes Balázs államtitkár korábban azt mondta, hogy az atlétikai stadion akkor készülhet el a 2023-as világbajnokságra, ha 2020 első felében aláírják a kivitelezői szerződést, utóbbi azonban nem sikerült, mert szerződést csak 2020 novemberében írták alá. A bemelegítő pályák, a hozzájuk tartozó klubházak, az árvízvédelmi védvonal kiépítése, valamint a Kvassay-zsilip magasítása, az ehhez tartozó infrastruktúra-fejlesztés megvalósítására pedig csak tavaly december végén írták ki a tendert, amelynek még nincs eredménye.

A stadiont egyébként nem elég a jövő augusztusi versenyre átadni, mert a világbajnokság előtt kötelező próbaversenyeket rendezni. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) küldöttségének vezetője, Jon Ridgeon idén januárban, miután megnézte a helyszínt, diplomatikusan úgy fogalmazott: „Lenyűgözött a szervezőbizottság szenvedélye és víziója az eseménnyel kapcsolatban.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt