Megkötötték a 150 milliárdos szerződést az atlétikai stadionra

2020 november 17., kedd 10:06

150 milliárd forintból építheti meg a Záév Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. a budapesti atlétikai stadiont. Ezt már nyár vége óta tudni lehet, de mint az európai közbeszerzési értesítő fris számából és a Világgazdaság cikkéből kiderült, november 2-án a szerződést is megkötötték a kivitelezési munkálatokra.

A Záév Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Magyar Építő Zrt. pedig Paár Attila WHB építőipari cégcsoportjához tartozik, és részben az ÉPKAR Holding Vagyonkezelő Kft. tulajdonában van.

A 24.hu korábban a bontási jegyzőkönyv alapján írta meg, hogy az alvállalkozók közt van a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. és a V-Híd Zrt., valamint Szíjj László Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft-je, aki nem csak Mészáros Lőrinc üzlettársa, de annak a jachtnak is a tulajdonosa, amin Szijjártó Pétert lefotózták a nyáron.

A stadion a 2023-as atlétikai világbajnokságra készül Pest egyik utolsó, beépítetlen Duna-parti területén, a IX. kerület déli részén. Baranyi Krisztina, a kerület ellenzéki polgármestere sem ért egyet az építkezéssel és a helyszínnel, ezért megválasztása után a tervek módosítását kérte, amire azt a választ kapta, hogy nincs rá idő. Végül azért támogatja mégis a projektet, mert cserébe több tízmilliárdos fejlesztést kapott a kerület.