Mészáros Lőrinc 150 milliárdot kap az atlétikai stadion megépítésére

2020 augusztus 28., péntek 4:35

150 milliárdból építheti meg Mészáros Lőrinc a budapesti atlétikai stadiont, ami pont annyiba kerül, mint amennyiből a grandiózus Puskás Aréna épült, írja a 24.hu.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév Építőipari Zrt.,valamint Paár Attila WHB építőipari cégcsoportjába és az ÉPKAR Holding Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságba tartozó Magyar Építő Zrt. nyerte meg a kiírást, ezért ők építhetik meg a 2023-as atlétikai világbajnokságra a stadiont.

Az alvállalkozók között van a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. és V-Híd Zrt., valamint Szíjj László Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft-je, aki nem csak Mészáros Lőrinc üzlettársa, de annak a jachtnak is a tulajdonosa, ahol Szijjártó Péter (nyaralgatott) dolgozott.

Az állami megrendelő, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tenderére nem jelentkezhetett akárki, csak akit meghívott a BMSK az eljárásba. A tender másik nagy versenyzője a Strabag volt, ők viszont 171 milliárd forintért tudták volna megépíteni a stadiont.

A 150 milliárdos árba nem csak magának a 40 ezer férőhelyes stadion épületének kell beleférnie, hanem egy sor egyéb beruházásnak is: egy 168,8 méteres gyalogos és közúti aluljárónak, vasúti pályának, gyalogos hídnak, hajóállomásnak és egy 1000 m hosszúságú árvízvédelmi védvonalnak.