R. Sándor egy autót, majd egy gyógyszertárat is megpróbált felgyújtani

bűnügy
2022 február 07., 13:28
comments 2

Péntek éjszaka 6 perc különbséggel érkezett két bejelentés egy-egy tűzesetről a rendőrségre. Az első a zuglói Francia úton kigyulladt autóról, míg a második egy Kerepesi úton lévő gyógyszertárról szólt, aminek az ablakát valaki kővel betörte, majd oda égő papírzacskót dobott be.

link Forrás

A kigyulladt autót a tűzoltók eloltották, a tűzvizsgáló pedig megállapította, hogy azt direkt gyújtották fel.

A gyógyszertár szerencsére nem gyulladt ki, mivel az oda bedobott papír gyorsan elégett.

photo_camera Fotó: police.hu

A hívásokat fogadó és a rendőröket irányító ügyeletesnek feltűnt a két eset közötti hasonlóság, így a második bűncselekményt bejelentő állampolgárral folyamatosan tartotta a kapcsolatot, és a tőle kapott személyleírást továbbította a fővárosban járőröző összes kollégájának.

A BRFK Közrendvédelmi Főosztály munkatársai az első tűzeset után 2 órán belül az Egressy út és a Hungária körút kereszteződésénél egy villamosmegállóban elfogták R. Sándort.

A nyomozók a 48 éves férfit előállították, és rongálás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.