Peter Thiel távozik a Facebook igazgatótanácsából

külföld
2022 február 08., 05:57

Peter Thiel, a PayPal és a Palantir alapítója 17 év után kiszáll a Facebook anyacége, a Meta igazgatótanácsából.

A New York Times szerint Thiel, aki az amerikai Republikánus Párt egyik legnagyobb támogatójaként is ismert, a novemberi félidős választásokra szeretne koncentrálni. Nemrég fejenként 10 millió dollárt adott két republikánus szenátorjelöltnek, Blakes Mastersnek és JD Vance-nek.

photo_camera Fotó: STEPHANIE KEITH/Getty Images via AFP

Thiel 2005 óta ült a Facebook tízfős igazgatótanácsában, és az utóbbi években elsősorban arról volt ismert, hogy nyíltan támogatta Donald Trumpot. Egyes kritikák szerint Thiel miatt nem vették le a korábbi amerikai elnök szabálysértő posztjait a Facebookról.

A cég közleménye szerint Thiel a részvényesek következő gyűléséig az igazgatótanács tagja marad, de nem fog újraindulni a tisztségért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.