Több gyereket kórházba szállítottak egy nyíregyházi iskolából, állítólag valaki „paprikaspray-vel szórakozott”

oktatás
2022 február 08., 18:05
Helyszíni vizsgálat a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban
photo_camera Helyszíni vizsgálat a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban Fotó: nyiregyhaza.hu

Több gyereket és felnőttet rosszullét miatt kórházba szállítottak a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint 12 gyereket és két nőt vittek be a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, szerencsére mindannyiukat stabil, jó állapotban. Torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak.

A tűzoltók több autóval vonultak a helyszínre azok után, hogy tömegesen panaszkodtak diákok és tanárok arra, hogy rosszul érzik magukat. A mobil laborok semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az épületben; a vizsgálat idején az intézményben tanuló 270 diáknak és tanáraiknak az épület előtt kellett várakozniuk. Összesen hét mentőautó érkezett az iskolához.

„Az iskola környéke felbolydult méhkasra hasonlított, ahol máskor a diákokért érkező szülők parkolnak, egymást érték a rendőr-, tűzoltó- és mentőautók, valamint a katasztrófavédelem speciális járművei. A kicsik riadtan állták körbe a tanító nénijüket, az felsősök csoportba verődve kommentálták a történteket” - írta a SZON Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei portál.

Eleinte a szakértők klórgázmérgezésre gyanakodtak, de ezt nem igazolta semmilyen vizsgálat. Az egyik megkérdezett nyolcadikos diák szerint az egyik gyerek paprikaspray-vel „szórakozott”. (szon.hu / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.