Több gyereket kórházba szállítottak egy nyíregyházi iskolából, állítólag valaki „paprikaspray-vel szórakozott”

photo_camera Helyszíni vizsgálat a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban Fotó: nyiregyhaza.hu

Több gyereket és felnőttet rosszullét miatt kórházba szállítottak a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint 12 gyereket és két nőt vittek be a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára, szerencsére mindannyiukat stabil, jó állapotban. Torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak.

A tűzoltók több autóval vonultak a helyszínre azok után, hogy tömegesen panaszkodtak diákok és tanárok arra, hogy rosszul érzik magukat. A mobil laborok semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az épületben; a vizsgálat idején az intézményben tanuló 270 diáknak és tanáraiknak az épület előtt kellett várakozniuk. Összesen hét mentőautó érkezett az iskolához.

„Az iskola környéke felbolydult méhkasra hasonlított, ahol máskor a diákokért érkező szülők parkolnak, egymást érték a rendőr-, tűzoltó- és mentőautók, valamint a katasztrófavédelem speciális járművei. A kicsik riadtan állták körbe a tanító nénijüket, az felsősök csoportba verődve kommentálták a történteket” - írta a SZON Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei portál.

Eleinte a szakértők klórgázmérgezésre gyanakodtak, de ezt nem igazolta semmilyen vizsgálat. Az egyik megkérdezett nyolcadikos diák szerint az egyik gyerek paprikaspray-vel „szórakozott”. (szon.hu / MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt