Egy cseh milliárdos 417 km/órával hajtotta a Bugattiját a német autópályán

idióta rekordok
2022 február 09., 06:50
comments 29

Eljárást indított a német ügyészség az egyik leggazdagabb cseh üzletember ellen, aki a vád szerint tavaly Berlin és Hannover között 417 km/órás sebességgel közlekedett Bugatti Chironjával. Radim Passer annyira büszke volt autója teljesítményére, hogy az erről készült videót még a Youtube-on is megosztotta.

link Forrás

A hajtásról készült felvétel nagy felháborodást keltett Németországban, az ügyészség szerint a milliárdos figyelmen kívül hagyta a közlekedési szabályokat, hogy elérje a maximális sebességet. Ezért akár két év börtönt vagy jelentős pénzbüntetést is kaphat. Az egy másik kérdés, hogy mekkora bírságot kellene kiszabni ahhoz, hogy Radim Passer is átértékelje a történteket, hiszen a Forbes szerint 2020-ban ő volt a 33. leggazdagabb cseh a 6,6 milliárd koronás (96 milliárd forint) vagyonával.

Volker Wissing német közlekedési miniszter sem volt boldog attól, hogy a cseh milliárdos náluk próbálta ki a Bugattiját. Mivel a német autópályákon nincs sebességkorlátozás, ezért szerinte folyamatosan kontroll alatt kell tartani a járműveket. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.