Végső búcsút vettek Csollány Szilvesztertől

február 9., szerda 14:05
1

A Farkasréti temetőben szerdán elbúcsúztatták Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt, aki január 24-én, 51 éves korában hunyt el.

A megemlékezők közül elsőként az állami vezetés nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár búcsúzott, aki kiemelte: Csollány Szilveszter pályafutása motivációt jelentett a fiataloknak, a sportolóknak, és nem csak tornászoknak, hiszen példaként szolgált arra, hogy a tehetség megfelelő kitartással párosulva képes meghozni az áhított sikert.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke a sportág nevében köszönt el sporttársától. Hangsúlyozta: napokkal a halála után is nehéz szavakat találni arra, hogy a sors őt is elragadta, mert amikor december elején megbetegedett, mindenki azt hitte, az ő felépülése nem lehet kérdéses.

A gyűrű olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka december eleje óta volt lélegeztetőgépen, miután a szervezetét megtámadta a covid. Állapota annyira súlyos volt, hogy Sopronból rövid idő után átszállították a Korányiba, Budapestre, ahol sajtóhírek szerint úgynevezett műtüdővel próbálták megmenteni az életét.

1996-ban Atlantában gyűrűn olimpiai ezüst-, 2000-ben Sydney-ben pedig ugyanebben a számban aranyérmet nyert. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt