A Metaverzumban tartotta a lagziját egy indiai pár

INTERNET
2022 február 10., 20:59
comments 7

A metaverzumos esküvő ötletét az adta, hogy a pár lakóhelyén, Tamil Nadu államban a közelmúltban a világjárvány miatt korlátozták a rendezvények létszámát, így legfeljebb 100 vendéget hívhattak volna az esküvőjükre, Dzsananganandini Ramaszvami és Dinesh Ksatrija viszont az indiai hagyományokhoz híven jóval nagyobb lagzit akart rendezni, a családjaik és a barátaik részvételével.

A pár ezért felfogadott egy indiai blokkláncstartupot (ilyen is van), hogy építsen nekik egy virtuális kastélyt. Az épületet a Harry Potter-filmekből ismert Roxfort varázslóiskola ihlette, mivel mindketten nagy rajongói J. K. Rowling regényfolyamának.

A kastélyba kb. 6000 vendég jelentkezett be az avatárjával az interneten: bejárták a virtuális épületet, kapcsolatba léptek egymással, zenét hallgattak és különböző előadásokat néztek kivetítőn.

Miközben a menyasszony és a vőlegény még a személyes szertartással volt elfoglalva, az avatárjaik már fogadták a vendégeket a kastélyban. Később már a pár vette át az avatárjaik irányítását.

A lagzi végén a menyasszony és a vőlegény avatárjait NFT-ként (nem helyettesíthető tokenként) adták el egy helyi virtuális piacon. Az NFT-k népszerűsége az utóbbi időben világszerte, így Indiában is jelentősen megnőtt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt