Pennsylvaniában elloptak 60 ezer méhet

mezőgazdaság
2022 február 10., 19:14

Csaknem 60 ezer méhet loptak el egy pennsylvaniai élelmiszerbolt-hálózat földjéről. A méhek Carlisle-ból tűntek el január 28. és január 30. között.

A meglopott Giant Company szóvivője, Jessica Groves azt mondta, a méhek az élelmiszer-ellátási lánc fontos részét képezik, és a méhkasokkal a helyi méhpopuláció csökkenése elleni küzdelemhez próbáltak hozzájárulni. Azt mondta, ügy felderítése érdekében együttműködnek a helyi rendőrséggel.

2021-ben Pennsylvania államban a méhészek méhpopulációjuk 41 százalékos csökkenéséről számoltak be, ami még mindig kisebb, mint az országos átlag, ami 2020 és 2021 áprilisa között 45,5 százalék volt.

photo_camera Illusztráció: Klaus Nowottnick/dpa Picture-Alliance/AFP

Az országszerte csökkenő méhpopuláció komoly aggodalmat okoz a mezőgazdaságban és a környezetvédelemben, mivel az USA élelmiszer-ellátásának kb. harmada a növényeket beporzó méhektől függ. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.