Trudeau: Blokádokkal nem lehet megállítani egy világjárványt

február 10., csütörtök 7:16
9

"Elfogadhatatlannak" nevezte az úgynevezett "Szabadságkonvoj" nevű megmozdulást a kanadai miniszterelnök. Az ottawai parlamentben mondott beszédében Justin Trudeau kijelentette:

"Blokádokkal nem lehet megállítani egy világjárványt, de rendelettel sem. Jogszabályokkal sem. Egy világjárványt a tudományra támaszkodva, közegészségügyi intézkedésekkel és védőoltásokkal lehet és kell felszámolni. Mi pontosan erre összpontosítottunk az elmúlt két évben".

Hozzátette: kiáll a járványügyi szigor mellett, az ottawai és a létfontosságú határátkelők blokádját mihamarabb meg kell szüntetni.

A Kanada és Egyesült Államok közti legfontosabb határátkelőt szerdán torlaszolták el kamionokkal és furgonokkal. Az ottawai tüntetések két hete kezdődtek, a fővárosba több száz kamionból álló konvoj érkezett, és parkolt le az utcákon. A sofőrök az ellen az intézkedés ellen tiltakoznak, ami kötelezővé tenné számukra a védőoltást, ha az Egyesült Államokba vagy onnan kéne fuvarozniuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt