Vesztegetés miatt állt bíróság elé az Európai Unió volt egészségügyi biztosa

külföld
2022 február 10., 12:49

Vesztegetés és befolyással történt üzérkedés vádja miatt állt a máltai a bíróság elé az Európai Unió volt egészségügyi biztosa szerdán. John Dallit azzal vádolják, hogy a dohánylobbi nyomására feloldotta a snüssz termékekre vonatkozó tilalmat. Egyik akkori munkatársa is a vádlottak padján ül, Silvio Zammi 60 millió eurós kenőpénzt kért a Swedish Match nevű gyártótól. Miután az ügy miatt az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálódni kezdett, Dalli 2012 októberében lemondott tisztségéről. Az OLAF végül arra jutott, hogy

nem cserélt gazdát pénz, és a hivatal nem talált meggyőző bizonyítékot Dalli közvetlen részvételére, de úgy ítélte meg, hogy a tisztségviselő tudott ezekről az eseményekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.