Korrupt pszichiátert fogott a Nemzeti Védelmi Szolgálat

bűnügy
2022 február 11., 08:45
comments 2

Vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat az ügyészség egy budapesti pszichiáter főorvos ellen. A börtön- és pénzbüntetés mellett indítványozták, hogy határozott időre tiltsák el az orvosi foglalkozástól.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat tavaly végzett megbízhatósági vizsgálatot az orvossal szemben. A tárgyalótiszt - persze leplezve a valódi kilétét - egy fővárosi kórház szakgondozójában kereste fel a pszichiátert, és arra kérte, segítsen neki elintézni, hogy ne kelljen novemberben börtönbe vonulnia. Azt mondta, nincs egészségi problémája, de üzleti ügyei elintézéséhez szüksége lenne még fél évre.

„A főorvos – az ajánlat jogellenességét felismerve és azt elfogadva – közölte a tárgyalótiszttel, hogy az egészségügyi nyilvántartásban kórelőzmény-kutatást végez. A tárgyalótiszt ekkor azt mondta, hogy nem magyar állampolgár, korábban nem kezelték, és magyar TAJ számmal sem rendelkezik még, azt várhatóan a következő héten kapja meg, az orvos erre a kórelőzmény-kutatást félbehagyta” - írja az ügyészségi közlemény.

Ezután azt ajánlotta, keresse fel a magánrendelésén, ahol majd visszamenőleg rögzít két-három hónappal korábbi, valótlan kórtörténetet. A terv szerint ez alapozta volna meg az igazolást, miszerint négy-öt hónapja tartó kezelésen vesz részt. A Szolgálat munkatársa ezután az asztalra tett egy borítékot, benne 300 ezer forintot, amit az orvos azzal hárított el, hogy majd a magánrendelésén adja át.

Az ügyészség akkor lát lehetőséget a börtönbüntetés felfüggesztésére, ha az orvos beismeri a bűnösségét.

Mióta betiltották a hálapénzt, évente háromszor ellenőrizhetik hasonló módon az orvosokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt