Újabb rendőrt gyanúsítanak azzal, hogy fizetett az orvosnak a hamis védettségi igazolványért

bűnügy
2022 február 11., 11:41
photo_camera Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

Már három rendőrt hallgattak ki a hamis védettségi igazolványok ügyében. Az ügyészség szerint mindhárman fizettek egy háziorvosnak és asszisztensének azért, hogy csak papíron adják be nekik az oltást, viszont állítsák ki az igazolást, mintha megkapták volna. Előfordult, hogy az orvos a fecskendőből a mosdókagylóba ürítette az oltóanyagot.

A két egészségügyi dolgozónál összesen 60 millió forint korrupciós pénzt találtak, mindkettejüket letartóztatták. A rendőrök szabadlábon védekeznek.

Az öt szereplő közül senki sem tett vallomást, viszont többen panaszt jelentettek be a gyanúsítással, a motozással és a kutatással szemben.

Az orvost és asszisztensét 2-8 év, a rendőröket pedig legfeljebb öt év szabadságvesztésre ítélhetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt